Home / Actueel / Uncategorized / 5 juni: BoerenNatuur Kennisuur – Gebiedsprocessen

5 juni: BoerenNatuur Kennisuur – Gebiedsprocessen

Woensdag 5 juni 14:00 – 15:00 online via Vimeo.

In dit BoerenNatuur Kennisuur wordt Martijn Daalder, de auteur van het boek “de samenwerkingscode” geïnterviewd door Wouter Hakkeling, adviseur bij BoerenNatuur.
Collectieven worden steeds vaker uitgenodigd om deel te nemen in gebiedsprocessen (zie kader). Een samenwerking van verschillende partijen, met verschillende belangen. Maar effectieve samenwerking komt er niet vanzelf. “De Samenwerkingscode” legt de krachten bloot achter succesvolle, falende, soepele of juist stroeve verbanden. Met “De Samenwerkingscode” kijk je voorbij het gesprek over processen, belangen en goede intenties. Zo zie je de ongekende mogelijkheden van een goed samenwerkingsverband – en wat ervoor nodig is om dat te realiseren.

Link om het BoerenNatuur Kennisuur te volgen: https://vimeo.com/event/4306345

In een gebiedsproces gaan overheden, ondernemers, maatschappelijke organisaties en burgers met elkaar op zoek naar een aanpak om de opgaven voor natuur, stikstof, water en klimaat in samenhang op te pakken. Per gebied wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn. Provincies bepalen zelf het aantal gebiedsprocessen.

4 juni 2024
Deel dit bericht
Click to access the login or register cheese